Sinyal Geldi: Bu 2 Kripto Para Bu Seviyelere Fırlamak Üzere!

Yüksek açık faiz hacmi, negatif fonlama oranları ve yukarı yönlü birikmiş likidasyonlar, kripto paralar için potansiyel bir ‘short squeeze’ işaretidir. Kripto analisti Vinicius Barbosa, özellikle BNB Chain ve Toncoin için önemli göstergeler tespit etti. Analist, bu iki kripto para biriminin yakında bir ‘short squeeze’ görme potansiyeli olduğunu söylüyor.

Yukarı ya da aşağı yönlü agresif bir hareket!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto piyasası 9 Nisan’dan bu yana Bitcoin’i düşüş trendinde takip ediyor. Lider kripto para, direnç haline gelen 30 günlük üssel hareketli ortalamasının (30-EMA) altında, 61.405 dolardan işlem görüyor. Dahası, 30-EMA ile 60.000 dolarlık psikolojik destekte 3 aylık bir aralığın dibi arasında yoğunlaştı. Bu azalan volatilite yakında yukarı ya da aşağı yönlü agresif bir hareketi ateşleyecektir. Diğer kripto paralar da muhtemelen bu hareketi takip edecek. Bu da bazı altcoin’ler için bir ‘short squeeze’i tetikleyebilecektir.

BTC/USD günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Short squeeze’ sinyali veren ilk kripto para: BNB Chain (BNB)

BNB piyasadaki en büyük yedinci açık faize ve en yüksek ikinci negatif fonlama oranına sahip. Açığa satıcılar, açık-short pozisyonların daha yüksek ağırlığı nedeniyle bu yazı itibariyle long pozisyon traderlarına %64 APR ödüyor.

Fonlama Oranı Isı Haritası: BNB. Kaynak: BNB: CoinGlass

Bu nedenle, bir ‘short squeeze’ olası. Bunun da BNB’yi yaklaşık 610 dolardan ilgili bir likidasyon havuzuna yönlendirmesi mümkün. Bu durum, mevcut fiyatlardan giriş yapan yatırımcılar için yaklaşık %5 kazançla demek olacak.

BNB Tasfiye Isı Haritası Kaynak: CoinGlass

En kötü negatif fonlama oranına sahip Toncoin (TON)

Bu arada Toncoin, daha düşük bir açık faize rağmen kripto para türevleri arasında en kötüsü olan %111,95’lik negatif fonlama oranına sahip. Düşüş trendi tersine dönerse, bu veriler TON’u bu hafta bir ‘short squeeze’ için potansiyel bir aday haline getiriyor.

Fonlama Oranı Isı Haritası: TON. Kaynak: TON: CoinGlass

İlginç bir şekilde, Telegram’ın kripto projesinin kısa likidasyonlar için iki kayda değer likidite havuzu var. Birincisi token başına 7,2 dolar ve ikincisi 7,4 dolar. Bunlar, şu anda 6,7 dolardan işlem gören TON için iki kısa vadeli hedef. Bir boğa rallisi, Toncoin’in birkaç saat içinde %10 artmasını sağlayabilir. Ayrıca, daha sonra daha uzun zaman dilimlerini hedeflemesi olası.

TON Tasfiye Isı Haritası Kaynak: CoinGlass

Bununla birlikte, diğer faktörler BTC, BNB, TON veya diğer kripto para birimleri için öngörülen trendin tersine dönmesini ve kısa süreli sıkışmaları engelleyebilir. Yatırımcılar kaldıraçlı pozisyonlar açarken ve bu değişken ortamda spekülasyon yaparken dikkatli olmaları gerekir.

Makaledeki görüşler ve tahminler analiste ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx