Müsavat Dervişoğlu’ndan emekli maaşı tepkisi: İdam fermanıdır

İYİ Parti Genel başkanı Dervişoğlu, hükümete dün açıklanan emekli maaşına zam kararından sonra sert yüklendi. Konu hakkında yaptığı açıklamada açlık sınırı ve yoksulluk sınırına değinen Dervişoğlu, ekonomi politikası ve vergiler hakkında hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e ‘vergimatik’ ifadesini kullandı.

“İDAM FERMANIDIR”

Açıklanan emekli maaş zammına idam fermanı diyen Dervişoğlu’nun grup toplantısında yaptığı açıklamadan satır başları şu şekilde:

Nefes almak dışında hiçbir yaşamsal faaliyet gösteremeyen emeklilerimize yüzünüzü dönün artık ey iktidar sahipleri.

Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 19 bin lirayı, yoksulluk sınırı ise 65 bin lirayı aşmıştır. Tek başına yaşayan bir kişinin yapması gereken mutlak harcamaları ile yaşamını idame ettirmesi için yapması gereken harcamaların ise en az 30 bin 604 lira olduğu tespit edilmiştir. BU rakamlar hayatta kalma rakamlarıdır.

Peki hayatın gerçeklerine ilişkin rakamlar böyleyken ‘Saray beyleri’yle elbette ‘vergimatik’ Mehmet, neyi tartışmaktadırlar.

10 bin lira olan emekli aylığı aynı mı kalsın, yoksa 12 bin lira mı olsun? Sonunda 12 bin 500 lirada mutabık kalmışlardır. Bu emekliye idam fermanıdır idam. Bu emekliye ‘öl’ demektir, bu emekliye ‘yaşama’ demektir.

‘Doyma, barınma, ısınma’ demektir. Yazıklar olsun hepinize, emekliye reva gördüğünüz bu artış lüks ve şatafat meraklısı, Saray bürokratlarınızın il ve ilçe yöneticilerinizin ödediği yemek hesaplarının bahşişi bile değildir. Utanın.

İktidar partisi her yasama yılının sonunda olduğu gibi bu yıl da iktidar Meclis’in tatile girmesine günler kala kanun tekliflerini üst üste sunmakta, komisyona getirmektedir. Meclis’in böyle ağır gündemle çalışabilmesinin teknik olarak mümkün olmadığını bilmelerine rağmen dayatmalarının elbette bir amacı olsa gerektir.

BUNLAR DOĞRUDAN DOĞRUYA TEFECİ’

“Bunların yaptığı ticaretle değildir, Saray rejimi de bir tüccar rejimi değildir. Bunlar doğrudan doğruya tefecidir tefeci. İnsan hayatını 3 kuruşa alıp 5 kuruşa satan tefecidir.”

(İzmir’deki faciaya ilişkin) Merkezi idare suçu yerel yönetime atmış, yerel yönetim merkezi idareyi beklemiş. Gelinen noktada ise ne şikayetlere cevap verilmiş ne de ortadaki sorun çözülmüş. Kimse kusura bakmasın yerel yönetim de inisiyatif alıp çözmemiştir. Özel dağıtım şirketi belediyeye, belediye TEDAŞ’a, TEDAŞ şirkete bırakmıştır.

VERGİMATİK MEHMET

Gelelim en can yakan konuya ve onun kahramanı ‘vergimatik’ Mehmet’e… Zatımuhterem demiş ki, ‘Ben İngiltere’de kredi kartına taksit görmedim. Haklıdır görmemiştir. Bir İngiliz vatandaşı olarak pek iyi şartlarda yaşadığını hepimiz biliyoruz.

Emekli vatandaşlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır. Sabırlarının sonuna gelmiştir. Ülkemizin yerli ve milli tek ekonomi uzmanı Sayın Erdoğan içinde bulunduğu hayal dünyasından bir anca önce çıkmayı denemelidir.

Milletin kendilerine verdiği makamlarda oturup ona tehditler savuran bakanları da kendilerine bir çeki düzen vermelidirler.

OLDU BİTTİYE GETİRİLMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Kanun tekliflerinin üzerinde kapsamlı müzakereler yapılmadan Meclis’ten geçirilmelerini amaçlamaktadırlar. İYİ Parti olarak bu konuda verecek hiçbir tavizimiz yoktur. Başta hayvan hakları ile ilgili eksik ve yetersiz teklifi ve aciliyeti olmayan düzenlemeleri geri çekmelerini öneriyorum. Meclis çalışmalarını ‘oldu bitti’ye getirmelerine izin vermeyeceğimizi buradan seslendiriyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir