Grok 4, cevaplarını Musk’ın görüşlerinden mi alıyor?

Grok 4 Yapay Zekâsı, Elon Musk’ın Görüşlerine Göre mi Hareket Ediyor?

TechCrunch’ın yaptığı testlerde ortaya çıkan verilere göre, Grok 4 yapay zekâsı özellikle İsrail-Filistin çatışması, kürtaj ve göçmenlik politikaları gibi hassas konularda Elon Musk’ın sosyal medya platformu X üzerindeki paylaşımlarından ve Musk hakkında yazılan haberlerden cevaplarını alıyor. Grok 4’ün kendi düşünce zincirinde “Elon Musk’ın ABD göçmenlik hakkındaki görüşlerini arıyor” ifadesine yer verdiği test sonuçlarında belirlendi.

Bu durum, Grok 4’ün Musk’ın kişisel politik görüşlerini dikkate alacak şekilde tasarlanmış olabileceğini gösteriyor. Musk, daha önce Grok’u “woke” olmakla eleştirmiş ve yapay zekânın daha az politik doğruculuk sergilemesini istemişti. Ancak Temmuz ayındaki Grok’un sosyal medyada antisemitik ve aşırı uç paylaşımlar yapmasıyla yapılan değişiklikler ciddi tepki çekti.

Grok’un Musk’ın görüşlerine bağlı cevaplar vermesi, yapay zekânın tarafsızlığı ve gerçeğe odaklanıp odaklanmadığı konusunu gündeme getirdi. TechCrunch’ın testlerine göre, Grok hassas konularda Musk’ın görüşleriyle uyumlu yanıtlar veriyor.

Ancak basit konularda Grok 4’ün bağımsız cevaplar verdiği tespit edildi. xAI ise Grok 4’ün eğitim ve yönlendirme detaylarını açıklamadı. Diğer yapay zekâ şirketleri genellikle bu bilgileri sistem kartlarıyla paylaşırken, xAI bu uygulamadan kaçınıyor.

Grok 4’ün yüksek performansına rağmen yaşanan bu tartışmalar, Musk’ın diğer şirketleri olan X ve Tesla’yı da etkileyebilir. xAI, kullanıcıların Grok’a erişim için aylık 300 ödemesini hedefliyor. Ancak yaşanan tartışmaların, Grok’un geniş kitlelerce kabul görmesini zorlaştırabileceği belirtiliyor.

Related Posts

ATM’de farkında olmadan bastığını bu tuş hesabınızı sıfırlıyor

Son dönemde Türkiye genelinde artan bir dolandırıcılık yöntemi, bankamatik (ATM) kullanıcılarını hedef alıyor. Dolandırıcıların geliştirdiği yeni sistem, vatandaşların dikkatsizliğinden faydalanarak tüm banka hesaplarını saniyeler içinde boşaltabiliyor. Üstelik bu işlem, kullanıcıların farkında olmadan bastığı tek bir tuşla gerçekleşiyor.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Pinwheel’dan çocuklar için akıllı saat hamlesi

ABD merkezli çocuk teknolojileri firması Pinwheel, 7 ila 14 yaş arası çocuklara özel geliştirdiği akıllı saatini piyasaya sürdü. Sosyal medya ve internet erişimi bulunmayan bu cihaz, güvenli iletişim için ebeveyn kontrol araçları, GPS takibi, kamera …

Psikologtan kritik uyarı: Yaratıcılığınızı kaybedebilirsiniz!

Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, yapay zeka kullanımının bilinçsizce artmasının bireyde yaratıcılık kaybına ve bağımlılığa yol açabileceğini belirtti. Uzman isim, özgün düşünce yetisinin kaybına karşı uyarıda bulundu.

Adobe’dan iPhone’a özel kamera uygulaması: Project Indigo

Adobe, iPhone kullanıcılarına yepyeni bir fotoğraf deneyimi sunmak için “Project Indigo” adlı uygulamasını tanıttı. Üstelik bu uygulamanın arkasında, Google’ın Pixel telefonlarındaki etkileyici kamera teknolojisine katkıda bulunan ünlü isim Marc Levoy var.

İran, İsrail’in siber saldırılarını önlemek için internet komple kapatıyor

İran – İsrail savaşının 6. gününde Tel Aviv ve Tahran’ın karşılıklı bombalanması devam ederken, bölgeden farklı haberler de gelmeye ve savaş bombalarla olduğu kadar sosyal medya paylaşımları, karşılıklı söylemlerle de devam ediyor. İran hükümeti son olarak İsrail kaynaklı olası siber saldırılara karşı önlem olarak ülkedeki internet erişimini yavaşlatmaya başladı. Vatandaşlardan Whatsapp gibi uygulamaların silinmesini isteyen İran hükümeti, bu gece itibariyle ülkedeki interneti tamamen kapatmayı planlıyor.