Enkazdan çıkarılan 54 yaşındaki kadın üniversiteyi kazandı

Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan Zehra Külübecioğlu, depremde yıkılan evinin enkazı altında kaldı. 15 saat sonra kardeşlerinin yardımıyla enkazdan çıkarılan Külübecioğlu’nun annesi, beşinci gün enkaz altında hayatını kaybetti.

Depremin ardından birkaç ilde bir süre kalan Külübecioğlu, üniversite sınavlarına hazırlanmaya karar verdi. Özel yetenek sınavında parkuru 27 saniyede tamamlayan Külübecioğlu, Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nü kazandı.

Spor Yöneticiliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Zeyhan Külübecioğlu, depremden önce Hatay’da halk oyunları eğitmenliği yaptığını, ekibiyle yarışmalara hazırlandıklarını anlattı.

Külübecioğlu, “İş kafasıyla yattık ertesi sabah uyandığımızda bize göre hayat durmuştu. Zor bir süreçti, zor günlerden geçtik. Kelimelere sığmayacak şeyler yaşadık. O deprem bizi yerden yere vurdu. İlk önce ne olduğunu anlamadım. Daha sonra devasa bir ağırlığın altında kaldığımı anladım. Sadece başımı oynatabiliyordum. Ağırlıktan kurtulamayacağımı anladığımda tam vazgeçecekken aklıma annem geldi. Kendimi kurtarıp ona yardım gerektiğini düşündüm. Küçük bir boşluk olduğunu gördüm. Çıkamayacağımı anladığımda yapabilecek bir şeyimin kalmadığını anladım. Birlikte yaşadığım annemi kurtaramadık beşinci gün ulaşabildik” dedi.

“İYİ Kİ BURADAYIM”

Yıllar öncesinden ise spor akademisi hayalinin olduğunu belirten Külübecioğlu, “Bu süreçte eğitimi çıkış yolu olarak gördüm. Üniversite sınavına katılmaya karar verdiğimde okuduğumu anlamıyordum. O sorunumu giderdim. Bir buçuk ay sınava hazırlandım. İyi ki buradayım. Her yaşta kazanabilir ancak belli bir yaştan sonra efor gerektirecek bir bölümü kazanmak biraz farklılık yaratıyor” dedi.

Devlete bağlı öğrenci yurtlarında 30 yaşından büyük öğrencilerin konaklayamadığını, bu nedenle yaştan kaynaklı barınmayla ilgili sorunlar yaşadığını ifade eden Külübecioğlu, bu sorunun çözülmesi için de yardım talep etti. (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir