Temmuz zammı netleşiyor: Emekli, memur ve çalışanlar için beklenen senaryo

TÜİK Verilerine Göre, 2025 Enflasyon Farkları Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) nisan ayı enflasyon verilerine göre, 2025’in ilk dört ayının ekonomik durumu ortaya çıktı. Hükümet enflasyondaki azalışı vurgularken, vatandaşlar günlük hayatta henüz bu düşüşü hissetmediklerini belirtiyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun’a göre, enflasyondaki düşüş, fiyatların düştüğü anlamına gelmiyor, aksine fiyatlar hala yükseliyor ancak daha yavaş bir tempoda artıyorlar.

TÜİK verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı %13,36’ya ulaşırken, memur ve memur emeklileri için bu oran %12,29 olarak açıklandı. Mayıs ve Haziran ayları verileriyle birlikte Temmuz ayında ödenecek farkların netleşmesi bekleniyor.

Erdursun’un Dünya Gazetesi’nde yayımlanan köşe yazısında belirttiğine göre, memurlar için Temmuz ayında enflasyon farkının %17-18 aralığında olması tahmin ediliyor. Diğer yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %17-18 oranında bir artış yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret tarafında durum farklı. Ocak ayında %30 oranında zam alan asgari ücrete, Temmuz ayında ek bir zam yapılmaması bekleniyor. Erdursun’a göre, eğer enflasyon farkı %17-18 aralığında olursa, hükümet asgari ücret konusunu tekrar gündeme getirmeyebilir. Bu durum diğer ücretliler için de ek zam yapılmayabileceği anlamına gelebilir.

Temmuz ayında açıklanacak enflasyon oranları sonrasında, en düşük emekli aylığının 17.000-17.250 TL aralığında olması bekleniyor. Ancak Erdursun’a göre, yapılacak artışlar memurların, emeklilerin ve çalışanların alım gücünü yeterli derecede artırmaya yetmeyebilir.

Geçim sıkıntısının Temmuz’dan sonra daha da artabileceğine dikkat çeken Erdursun, ekonomik durumda belirgin bir değişiklik olmadıkça bu tablonun değişmeyeceğini aktarıyor.

Related Posts

Parası olanla olmayanın farkını böyle anlattı!

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekonomist Yalçın Karatepe Yalçın Karatep, vergi sistemine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Karatepe, sistemin zenginden yana olduğuna işaret ederek, bunu alınan …

Kruvaziyer turizmin rotası Kuşadası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ayda limanlara uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artışla 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının ise yüzde 52,3 artışla 205 bin 758 yolcuya yükseldiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Kuşadası limanı 75 bin 499 yolcu ve 67 kruvaziyer gemi ile en fazla yolcu ve geminin uğrak yaptığı liman oldu.” dedi

Suriyeli memurların maaşını bakın kim ödeyecek!

Suriye Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, Katar’ın önümüzdeki üç ay boyunca Suriye geçici hükümetine, kamu çalışanlarının maaşlarını karşılamak üzere mali destek vereceğini duyurdu. Söz konusu yardımın, ABD yaptırımlarından muaf özel bir yöntem …

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor (9 Mayıs 2025)

Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,4 artışla 537,90 puandan, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,7 yükselişle 23.503 puandan ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,4 değer kazancıyla 8.563,45 puandan işlem görüyor. İtalya’da FTSE MIB 30 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir